Los ingredientes son, evidentemente, la lengua, preferentemente de cerdo, ó de otros animales, tomates maduros, cebolla, ajos, hierbas aromáticas, aceite, pebre de cirereta, y, por supuesto, las alcaparras.
Se deben hervir las lenguas en agua, con media cabeza de ajos, laurel, yo le pongo menta y romero y sal, durante un periodo entre una hora y media y dos horas.
Por otra parte, y en una cazuela de barro, se hace un sofrito con el tomate, la cebolla, el pebre de cirereta, medio vasito de vino tinto, y una vez bien rehogado y blandito, se añade caldo de cocción de la lengua y se deja a fuego lento durante una horita. Un cuarto de hora o veinte minutos antes de apagar el fuego se añaden las alcaparras.
Y listo!!
La llengua amb tàperes és un guisat típic de la pagesía de Mallorca, molt utilitzat també com a tapa per als famosos variats dels quals parlarem més endavant.
Els ingredients són, evidentment, la llengua, preferentment de porc, o d'altres animals, tomàquets madurs, ceba, alls, herbes aromàtiques, oli, pebre de cirereta, i, per descomptat, les tàperes. S'han de bullir les llengües en aigua amb mitja cabeça d'alls, llorer, jo li poso menta i romaní i sal, durant un període entre una hora i mitja i dues hores.
D'altra banda, i en una cassola de fang, es fa un sofregit amb el tomàquet, la ceba, el pebre de cirereta, un tassonet de vi negre, i una vegada ben ofegat i fluixet, s'afegeix brou de cocció de la llengua i es deixa a foc lent durant una horeta. Una quart d´hora o vint minuts abans d'apagar el foc s'afegeixen les tàperes.
I llest!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario